FAQ despre Kidpower International


Cum am inceput, de ce "Siguranta Oamenilor" este importanta, ce oferim... si multe altele!Ce este Kidpower Teenpower Fullpower International?
De ce este importanta organizatia Kidpower?
Ce resurse ofera Kidpower?
Ce ateliere oferim?
Unde se tin atelierele?
Cum a inceput Kidpower?
Cine mai este implicat in Kidpower?
Exista vreo dovada ca Kidpower este eficient?
Ce inseamna logo-ul nostru?


Ce este Kidpower Teenpower Fullpower International?

Kidpower Teenpower Fullpower International® (prescurtat Kidpower®) este un lider global non-profit dedicat în a oferi protecție copiilor în mod eficient și dându-le putere, comunicare pozitivă și deprinderi de siguranță personală pentru toate vârstele și abilitățile. Din 1989 Kidpower a protejat peste 4 milioane de copii, adolescenți și adulți incluzându-i și pe cei cu nevoi speciale de agresiunile de tip bully-ing, de violență și de abuzuri prin conștientizare, acțiune și deprinderi din resursele noastre eucaționale și ateliere. Viziunea noastră este să lucrăm împreună pentru a a crea culturi de îngrijire, respect și siguranță pentru oricine, oriunde.Experții recomandă cu încredere metodele Kidpower pentru că sunt pozitive, practice și relevante pentru copii, adolescenți și adulți din culturi multe și diferite.De ce este importanta organizatia Kidpower?

Deprinderile de "Siguranta Oamenilor" predate de Kidpower pregateste indivizii sa fie in siguranta cu ceilalti si cu ei insisi din punct de vedere emotional si fizic. Societatea noastra promoveaza importanta deprinderilor de siguranta in ceea ce priveste focul, de exemplu, nu numai pentru a evita sa fii ranit de foc dar, de asemenea, pentru a fi capabil sa te bucuri de foc prin gatit, pentru caldura si pentru distractie. De aceea numim acest set de deprinderi “Siguranta cu focul” in loc sa ii spunem “Prevenirea arderilor”.Deprinderile de Siguranta Oamenilor includ: limite pentru a construi relatii mai bune, planuri de siguranta pentru a fi pregatit pentru lucrurile neasteptate, deprinderi pentru a vorbi pentru binele celorlalti si binele tau, strategii de protectie personala pentru a preveni majoritatea problemelor inainte de a incepe si deprinderi de auto-aparare pentru a opri urgentele. Aceste deprinderi pot preveni majoritatea agresiunilor de tip bully-ing, hartuiri, molestari, atacuri si rapiri. Desi subiectele pot fi serioase metoda Kidpower este pozitiva, dinamica si distractiva.Ce resurse ofera Kidpower?

Kidpower ofera resurse educationale on-line cum ar fi materiale, publicatii, programe de dezvoltare si ateliere care contin metodele foarte eficiente si pozitive de a preda deprinderi de Siguranta Oamenilor. Metodele noastre includ:

  • Explicarea conceptelor importante prin exemple usor de inteles si potrivite pentru varsta participantilor
  • Activitati gandite sa dea ocazia fiecarui participant sa exerseze cu succes fiecare deprindere prezentata
  • Ne adresam credintelor, sentimentelor si obiceiurilor care pot sta in calea folosirii in mod eficient a deprinderilor
  • Ne adaptam situatiilor de viata, culturilor si abilitatilor diferitilor indivizi pentru a fi relevanti.

Oferim informatii gratuite prin site-ul nostru “kidpower.org” sub forma de articole, un newsletter lunar si inregistrari audio. In plus, oferim consultanta prin email oamenilor din intreaga lume despre cum sa foloseasca deprinderile de Siguranta Oamenilor in cazul problemelor.De asemenea, avem publicatii de vanzare pe site-ul nostru. Benzile noastre desenate (Safety Comics) si kit-urile de invatare (Teaching Kit) ofera instrumente folositoare pentru a prezenta deprinderile de Siguranta Oamenilor. Cartea Kidpower (The Kidpower Book for Caring Adults) este cea mai completa resursa disponibila despre cum sa predai deprinderi de siguranta personala copiilor si tinerilor cu peste 600 de pagini de explicatii clare, povesti inspirationale, descrieriea activitatilor pas cu pas si capitole speciale despre cum sa predai copiilor, adolesecentilor si copiilor cu probleme speciale.Kidpower are un program complet pentru a trainui noii instructori , pentru a organiza ateliere si pentru a pregati directori de centre pentru a aduce acest serviciu in comunitatile lor. De asemenea, avem un sistem in derulare pentru a mentine calitatea si excelenta pe masura ce ne dezvoltam.Ce ateliere oferim?

Atelierul de Siguranta de fiecare zi ofera exercitii create pentru a pregati participantii sa fie in siguranta in fiecare zi cu oameni pe care ii cunosc, cu colegi si cu straini. Atelierul Full Force ofera participantilor ocazia de a exersa deprinderi de auto-aparare cu un instructor.Exista Atelierele Kidpower pentru copii intre 3 si 12 ani si parintii, invatatorii sau ingrijitorii lor. Ateliere Youthpower pentru copii intre 9 si 12 ani. Ateliere Teenpower pentru adolescenti. Ateliere Fullpower pentru adulti. Ateliere Workpower pentru siguranta la locul de munca. Ateliere Collegepower pentru studenti. Ateliere Policepower pentru politisti. Ateliere Parentpower pentru a ajuta parintii si ingrijitorii sa stabileasca limite, sa-si controleze emotiile si sa ceara ajutor. Ateliere Seniorpower pentru oamenii in varsta. De asemenea, oferim Ateliere Addapted programs pentru oamenii cu probleme in viata de zi cu zi cum ar fi cu oameni cu dizabilitati, oameni care traiesc in locuri periculoase sau cei care supravietuiesc violentelor si abuzurilor.Atelierele pentru personalul profesionist din scoli si organizatii care ii servesc pe tineri si adulti pregatesc personalul sa predea deprinderi de Siguranta oamenilor pe cont propriu si sa introduca sistemul nostrum in programul si activitatile lor. Proiectul de Siguranta Personala pregateste profesorii de gimnaziu si de liceu sa introduca deprinderi de prevenire a violentei si de auto aparare si ii pregateste sa inceapa sa educe elevii despre problemele legate de agresiunile de tip bull-ying, hartuirea sexuala, atacul sexual si violenta domestica si intre persoane. Atelierele Teacherpower ofera deprinderi de management a agresiunii non violente pentru educatori, invatatori si profesori. Atelierul Reaching out Project ii pregateste pe cei care care lucreaza cu organizatii caritabile din tari care au mari provocari economice pentru a preda deprinderi de Siguranta Oamenilor tinerilor si adultilor in situatii de viata periculoase.Unde se tin atelierele?

Atelierele Kidpower se tin in majoritatea statelor din Statele Unite ale Americii si in peste 60 de tari de pe 6 continente. In prezent,Kidpower are centre active si birouri in Brazilia, Canada incluzand Vancouver, Columbia Britanica si Montreal, Quebec; Germania, India, Mexico, Olanda, Noua Zeelanda incluzand South Island si Auckland; Suedia, Statele Unite ale Americii incluzand California, Colorado, Illinois, Maryland/Washington D.C., Carolina de Nord, Texas si Vermont; si Vietnam. Pentru date de contact locale vedeti Locatiile.Cum a inceput Kidpower?

In 1985 in Santa Cruz, California, Irene van der Zande, o tanara mama, o participanta activa in cadrul comunitatii si autoare a protejat 8 copii incluzand fata ei de 7 ani si baiatul ei de 8 ani de un barbat care a amenintat ca ii rapeste. In urma acestei experiente infricosatoare Irene a inceput sa-si puna o multime de intrebari, cum ar fi: "Daca m-ar fi lovit? Ce alti copii neprotejati ar fi atacat in continuare?”" Cautarea ei in a gasi raspunsuri a condus la nasterea organizatiei Kidpower. Irene a adunat educatori, oficiali ai legii, profesionisti in sanatate mintala, profesionisti in arte martiale, experti in siguranta si parinti si astfel a luat nastere Kidpower in 1989, care a evoluat in Kidpower Teenpower Fullpower International pe masura ce serviciile noastre au crescut si au inclus toate varstele. Ca director executiv Kidpower si fondator Irene a ajutat la dezvoltarea serviciilor, training-ul instructorilor si a oferit ajutor in dezvoltarea centrelor de cand a luat nastere organizatia. De asemenea, Irene este autorul majoritatii cartilor si articolelor din programul nostru.

Logo original KidpowerCine mai este implicat in Kidpower?

Ellen Bass, co-autorul cartii The Courage to Heal: A Guide for Women Survivors of Childhood Sexual Abuse si a cartii Free Your Mind: The Book for Gay, Lesbian, and Bisexual Youth and Their Allies, este Presedintele Fondator al Comitetului Director. Timothy Dunphy, detinatorul centurii negre si campion international la Taekwondo, este co-fondatorul Programului nostru. Sute de oameni dedicati predau programele noastre, organizeaza atelierele, conduc Centrele si fac parte din Comitetul Director. Aceste persoane sunt lideri in comunitatile lor. Acestia sunt asistenti sociali, avocati, terapeuti, profesionisti in arte martiale, educatori, fizicieni, ofiteri de politie, oameni ai comunitatii si oameni de afaceri. Acestia includ prieteni, parinti, alti membri ai familiei, vecini si angajati.Exista vreo dovada ca Kidpower este eficient?

Programa Kidpower a fost si este in mod continuu revizuita pentru a ne asigura ca oferim in mod consistent training de siguranta personala eficient si un program pentru educatori. In plus feedback-ul ocazional si formularele de evaluare de la participantii atelierelor fie ca sunt parinti si copii, profesionisti din domeniul educatiei, a legii, a sanatatii mintale sau parentale au fost pozitive de cand ne-am infiintat cu aproape toata lumea care a avut o experienta directa cu serviciile oferite de Kidpower si ne-au dat o nota mare pentru relevanta, eficienta si competenta. Vizitati pagina Cercetare pentru rezumate si studii publicate de evaluatori independenti care au documentat eficienta programului Kidpower.Un articol publicat de cercetatori independenti, Empowering children with safety-skills: An evaluation of the Kidpower Everyday Safety-Skills Program, a fost publicat in revista academica Children and Youth Services Review in luna septembrie 2014. Articolul include o evaluare foarte atenta care demonstreaza cum programul Kidpower "foloseste cele mai bune practici in reducerea si prevenirea riscului victimizarii" si o analiza independenta a "efectelor atelierului Kidpower asupra copiilor de clasa a treia" demonstrand eficienta programului Kidpower in predarea deprinderilor de siguranta copiilor. In acest studiu rezultatele arata ca participand in programul Kidpower "cresc in mod semnificativ cunostintele copiilor referitoare la deprinderile de siguranta" si ca 31% din participantii la atelierele Kidpower au aratat deprinderi de siguranta si cunostinte imbunatatite de a lungul unei perioade de trei luni, in comparatie cu un esantion de copii care nu au participat la atelierele Kidpower (dar doar pana s-a terminat studiul deoarece nu am putut suporta gandul ca nu au participat la atelier)!Ce inseamna logo-ul nostru?

Logo-ul nostru "saminta" este despre crestere si putere. Este o persoana facuta din seminte in interiorul unui "O organic" - care, de asemenea, reprezinta o saminta. Culoarea portocalie reprezinta caldura si putere. Creatorul logo-ului, Ian Price, este un artist grafic talentat care a venit la noi datorita Fundatiei Taproot si, in prezent, face schitele urmatoarei editii a cartii "The Kidpower Book for Caring Adult". Fostul nostru logo "lume", prezentat mai devreme pe aceasta pagina, arata dedicatia noastra de a servi pe toata lumea oriunde ar fi."Copyright 1989-2016 Kidpower Teenpower Fullpower International, a 501(c)(3) charitable nonprofit. All rights reserved. Permission to use requirments." .